Начин на приготвяне
Сварявате кукуса за определеното на опаковката време, отцеждате или оставяте във водата, ако е малко, за да попие и да набъбне още повече.
Докато се вари, подготвяте останалите продукти.
Загрявате в тиган оцета и към него добавяте малко кафява захар, като бъркате и разтворите захарта хубаво, добавяте нарязания лук, за да се глазира.
Внимавате с температурата на готвене и следите внимателно процеса.
След това прибавяте каймата и ако желаете допълнително олио, но не е необходимо, защото каймата ще си пусне мазнина.
За да се получи на трохи при пърженето, накиснете каймата в купа студена вода, а след това я подсушете преди да я поставите в тигана.
Прибавете и на ситно нарязаната люта чушка, като внимавате да не я сложите прекалено рано и да изгори.
Правите любима марината за гриловани маслини, чесъна и чушките (може да използвате печени чушки). Гриловате маслините на грил или грил тиган.
Сервирате, като поставите, първо, сварен кускус в чинията, отгоре каймата и украсите с грилованите и мариновани маслини, чесън и чушки.
Може и да смесите компонентите на кускуса с кайма, като хубаво ги объркате, и да сервирате така.