Картофени лодки

Пламенова КристинПламенова Кристин
Помощник Готвач
1515351505101
Картофени лодки
Снимка: Пламенова Кристин
1 / 2
29/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
1
"Знаем как да накараме диетата ви да отплава надалеч, надалеч"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр.
  • лук
  • чесън
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал
  • грах
  • олио
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите не трябва да са идеално сварени, за да може, когато ги разрежем на две лодчиците, да са стабилни (варят се в подсолена вода).

След като ги разрежем на 2, издълбаваме с лъжичка част от средата-да се образуват вдлъбнатини, които ще запълним. В една чинийка разбъркваме ситно нарязаните лук и чесън и частта от вътрешността на картофа, която сме махнали.

Разбъркваме и пълним лодчиците с микса. Поръсваме с чубрица.

Нареждаме ги в намазнена тава и печем до омекването на лука.

През това време разбиваме двете яйца с малко намачкан грах и отделно настъргваме кашкавал.

Когато лукът е омекнал, заливаме лодките с яйцата и печем до готовност. Слагаме настъргания кашкавал и връщаме във фурната, само докато се разтопи.

Поднасяме ястието топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: