Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Запеканки»Магданоз с лук и яйца на фурна

Магданоз с лук и яйца на фурна

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289212052k1
Магданоз с лук и яйца на фурна1 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • магданоз - 500 г
  • лук - 500 г
  • кашкавал - 150 г
  • прясно мляко - 1 л.
  • яйца - 8 бр.
  • домати - 3 бр.
  • галета - 100 г
  • масло - 50 г краве
  • олио
  • сол
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и изчистваме магданоза и лука. Нарязваме ги на дребно и ги задушаваме в малко олио.

Към тях прибавяме нарязаните на кубчета домати, ситно нарязания копър, половината от настъргания кашкавал и сол на вкус.

Разбъркваме добре сместа и я изсипваме в тава. Заливаме я с разбитите с прясното мляко яйца, поръсваме с галетата и отново разбъркваме.

Най-отгоре поръсваме останалата част от кашкавала и слагаме парченца от кравето масло.

Печем в умерена фурна на 150-180 градуса до готовност на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: