Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Пресен лук с яйца на фурна

Пресен лук с яйца на фурна

MirelaMirela
Новак
229324
Пресен лук с яйца на фурна
Снимка: Mirela
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Непретенциозно, лесно и много вкусно - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 - 6 бр.
  • пресен лук - 3 връзки (или по желание повече)
  • масло - 2 с.л
  • кашкавал - 80 г
  • сол
  • куркума
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се наситно пресният лук и се запържва 4-5 минути на тиган. През това време разбиваме яйцата (овкусяваме ги със сол и куркума).

Когато лукът е готов го смесваме с яйцата и ги слагаме в тавичка. Слагаме ги в преварително загрята фурна на 180 градуса.

Печем ги 8-10 минутки и малко преди да станат готови настъргваме кашкавал отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: