Торта Заек

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
140 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 6 бр.
  • олио - 1 ч.ч.
  • амонячна сода - 1 пак.
  • кисело мляко - 2 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 с.л.
  • ванилия - 1 пак.
  • брашно - колкото поеме
  • за крема
  • брашно - 1 кг
  • захар - 2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр. белтък и жълтък
  • прясно мляко - 1 л
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изброените продукти се разбъркват добре и се разделят на две равни части, за два блата. Изсипват се в предварително намазнени тави и се пекат.

След като бъдат готови, се оставят да изстинат. Единият блат се реже, така че от него да се получат две ушички за заека и панделка.

Разполагат се в по-голяма тава и се оформя заек.

Крем: Всички продукти се разбъркват добре, без белтъците. Те се разбиват на сняг отделно и се добавят накрая, като се бърка много внимателно.

Готовият заек се намазва обилно с крем и се поръсва с орехи по желание. С шприц се оформят мустачки, очички, панделка, уста.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Много често виждам тези зайчета за детски рождени дни :) Браво! :)
02.02.2016 14:32
1