Подлучен заек

Ж ЖечеваЖ Жечева
Новак
106067112
Подлучен заек
Снимка: Ж Жечева
1 / 2
23/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-5
"Не се скъпете за лука, колкото повече, толкова по-вкусен ще е заекът"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • лук - 8 глави
  • чесън - 1 глава
  • олио - 10 с.л.
  • доматено пюре - 5 с.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • дафинов лист
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се нарязва на порции и се запържва в олиото до златисто, след това се налива малко вода и месото се задушава.

Лукът се обелва и нарязва на едро, обелват се скилидките чесън и се прибавят към месото.

След като лукът омекне се добавя доматеното пюре и червения пипер, вари се още 10 минути и се подправя със солта и дафиновия лист.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: