Начин на приготвяне
Натрошете бисквитите на ситно или смелете в блендер. В купа разчупете сухите пасти, сложете бисквитените трохи, сладкото, орехите и какаото.
Добавете есенция с аромат на ром, прясното мляко и разтопеното масло. Намачкайте всичко с ръка, така че продуктите да се споят и да се получи лепкаво тесто.
Покрийте го с фолио и сложете в хладилник за половин час да се охлади и стегне. Направете кокосовата смес като разтопите маслото и към него добавите кокосовите стърготини и пудрата захар.
Разбъркайте до получаване на хомогенна смес, която трябва на пипане да е влажна, ако е прекалено суха тогава добавете няколко капки вода. Пригответе си парче найлонов плик или домакинско фолио с формата на правоъгълник.
Сложете шоколадовата смес върху него и с ръце я разстелете във форма на тънък правоъгълен блат. В средата на този блат сложете кокосовата смес и разпределете на тънък слой, като оставите малко място по краищата. Завийте на стегнато руло като внимателно издърпвате фолиото и поставете на поднос в хладилник за 1-2 часа да се охлади и стегне.
Направете шоколадовата заливка като в касерола сложите сметаната и загреете на котлона. Преди да започне да кипи я махнете и добавете начупения шоколад, оставете две минути да се разтопи и чак тогава разбъркайте.
В началото ще стои като пресечена, но колкото повече бъркате, толкова повече се сгъстява и придобива приятен шоколадов вид. С този ганаш залейте охладеното бисквитено руло и поставете отново в хладилника за минимум 5часа.
Коментари