Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Шоколадов кейк с кокосов пълнеж

Шоколадов кейк с кокосов пълнеж

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Шоколадов кейк с кокосов пълнеж
Снимка: marcheva14
1 / 2
26/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Помислете си само за всички интересни истории, които се разказват на чаша кафе и шоколадов кейк с кокосов пълнеж"

Необходими Продукти

  • извара - 250 г фина
  • царевично нишесте - 30 г, натурално
  • пудра захар - 70 г
  • кокос - 150 г, стружки
  • жълтъци - 2 бр.
  • какао - 50 г
  • брашно - 50 г бяло
  • царевично нишесте - 20 г
  • ванилия - 10 г
  • бакпулвер - 5 г
  • жълтъци - 4 бр.
  • захар - 30 г фин кристал
  • шоколад - 50 г разтопен
  • белтъци - 6 бр.
  • захар - 30 г
  • шоколад - 50 г
  • масло - 10 г
  • сметана - 20 мл висок процент /30%/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. В купа се разбърква изварата, прибавя се нишестето, захарта, кокосът и двата жълтъка. Разбърква се, за да се смесят продуктите и да се получи фина смес. Между дланите се оформят топчета, ако е прекалено рохкава сместа, може да се добави до 1 с.л. мляко. Топчетата са общо 17/18 бр., около 30 г всяко, които се подреждат в тортена форма, покрита с хартия за печене, едно до друго, а в средата са около 4/5 бр. Оставя се настрана.

2. В купа се разбърква какаото, брашното, нишестето, ванилията и бакпулверът. Оставя се настрана.

3. Шоколадът се разтопява на водна баня. Охлажда се.

4. В купа се разбиват жълтъците със захарта до крем. Прибавя се разтопеният шоколад и отново се разбива. Към тази смес се прибавят сухите съставки от брашното и какаото. Отново се разбива на ниска степен на миксера.

5. Белтъците се разпенват до побеляване и се прибавя на две порции захарта. Разбиват се до меки върхове. Прибавят се на порции към какаовата смес, като се разбърква с шпатула. Може да се ползва приспособление към миксера за бавно добавяне на белтъци към съответното тесто.

Сместа се изсипва върху топчетата в тортената форма. Пече се на 175 градуса за около 30/35 мин. Изважда се и се охлажда напълно.

6. 50 г шоколад се разтопява на водна баня с маслото и сметаната при непрекъснато разбъркване. Охлажда се и се излива върху кейка в тортената форма. След като се стегне достатъчно, рингът на формата се освобождава. Посипва се с пудра захар и какао.

Сервира се на тортени парчета.

Източник: mysweethobby.blogspot.com

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: