Начин на приготвяне
Разтопете в тенджерка маслото, захарта и меда.
Бъркайте до получаване на хомогенна смес. В отделен съд разбийте яйцата и към тях прибавете канелата и какаото.
Разбъркайте добре и внимателно прибавете към маслената смес. Разбийте всичко с миксер. Пресейте брашното със содата и бакпулвера и го добавете към течната смес.
Разбъркайте пак, но не с миксера.
Изсипете тестото в предварително намаслена и набрашнена кексова форма или обикновена тава.
Наредете орехите отгоре и печете кекса за 40 минути в умерено загрята фурна. След като изстине го поръсете обилно с пудра захар.
Бележка: Ваниловата захар може да се получи, като в буркан с най-обикновена захар сложим шушулка ванилия и я оставим за 2 дни.
Може да използвате и две пакетчета ванилия вместо шушулка ванилия.
Меденото кексче е много вкусно!