Майонеза без яйца

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Майонеза без яйца1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Общо
2 мин.
"Пригответе си домашна майонеза без яйца - за повече вкус и настроение"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 200 мл 3%
  • олио - 400 мл
  • сол - 1/2 к.л.
  • лимонтузу - 1/2 к.л.
  • горчица - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете прясното мляко, олиото солта и лимонтузуто в буркан и го оставете на стайна температура за половин час.

Сложете пасатора на дъното на буркана и започнете да разбивате плавно, като увеличите скоростта и леко придърпвате нагоре.

Щом се получи майонезата, добавете горчицата и отново разбийте вашата майонеза без яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
На мен ми стана течна и не се получи... какво да правя с течността?
15.09.2022 19:19
Monika Ivanova
Monika Ivanova
така я правя и аз, но не съм слагала горчица, а имам и ще пробвам следващия път
08.05.2016 23:23
Zhuli
Zhuli
ще я пробвам :-)
26.10.2013 19:30
katy
katy
Аз го приготвям с оцет,ако се прибави чесън и няколко сурови бадема става невероятно!
06.09.2013 15:55
tsvety
tsvety
Аз днес ще опитам с лимонов сок. Няма как да открия лимонтузу, за жалост.
12.11.2011 12:13
ММ
ММ
Всъщност, сега видях, че пропорцията е същата, така че зависи само от количеството.
15.10.2011 14:51
ММ
ММ
За съжаление не става с оцет. Пробвали сме, не знам по каква причина, може нещо ние да сме объркали, но не стана. Става, обаче, и то много вкусно, с лимонов сок. Просто изстискваш 1/4 до 1/2 лимон /ние го правим с други количества и пропорции - мляко:олио=1:2, и на 100мл мляко/200мл олио слагаме ок. 1/4 лимонов сок. Даже от самия лимон да сложиш, той се разбива с пасатора. Като идея, могат да се добавят също кисели краставички. Успех, дано да е било полезно инфото.
15.10.2011 14:49
1
1
Покажи всички подкоментари
Цветелина
Цветелина
Вчера правих същият сос, но вместо горчица сложих чесън, стана невероятно.
09.09.2011 13:25
1
нерегистриран
нерегистриран
Пробвай с оцет, би трябвало да стане :)
26.07.2011 16:55
Lina Mari
Lina Mari
Проблемът е, че тук в Англия
не мога да намеря лимонтозу.
26.07.2011 06:19