Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Сос Песто - класически

Сос Песто - класически

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Сос Песто - класически1 / 3
17/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Ако винаги сте искали да опитате домашно приготвено песто, тази рецепта е специално за вас"

Необходими Продукти

  • босилек - 4 връзки
  • кедрови ядки - 100 г
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 1 ч.ч.
  • пармезан - 3 ч.л., настъргано
  • пекорино - 3 ч.л.
  • морска сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът и кедровите ядки се начукват заедно с морската сол до гладка смес.

Постепенно се прибавя босилекът и се продължава да се счуква сместа.

Прибавят се и двата вида сирене.

Долива се зехтинът на тънка струйка и пестото се бърка добре до получаването на гладка смес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: