Маслени бисквитки Алфахорес

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Маслени бисквитки Алфахорес3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
140 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
150 мин.
Порции
20
"Предлагаме ви съвършените аржентински маслени бисквити. Перфектно приготвени да са хрупкави, с отличаващи се ронливи слоеве маслени бисквити."

Необходими Продукти

  • царевично нишесте - 130 г
  • брашно - 140 г пшеничено
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 2 бр. (по 0.2 г)
  • масло - 200 г, меко краве
  • пудра захар - 150 г
  • жълтъци - 2 броя
  • кондензирано мляко - 1 кутия варено или дулсе де лече (около 400 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото и захарта се разбиват на гъст и пухкав крем. Добавят се жълтъците, един по един, като след всеки сместа се разбива добре, докато се усвои жълтъкът. Брашното се пресява с нишестето и бакпулвера. Добавят се солта и ванилията.

Брашняната смес се добавя постепенно в маслената и се оформя меко тесто на топка. Увива се във фолио и се оставя в хладилника за час да се стегне.

При готовност тестото се разточва на хартия за печене на около 3 мм дебелина и се изрязват с формичка по желание бисквитки.

Пекат се в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 10 мин. Не трябва да покафеняват, но и кафяви са вкусни.

След изваждане се охлаждат в тавата. Слепят се с готово дулсе де лече. Продава с в руските магазини. Слепените сладки се овалват в кокосово брашно.

Маслените бисквитки Алфахорес са готови.

Рецептата е адаптирана от списание Меню.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Колко сладки ти се получиха от тази доза?
07.02.2016 14:04
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Идеално са станали,върна ме години назад,когато за пръв път опитах такива сладки :)
07.02.2016 14:02