Начин на приготвяне
Маслото и захарта се разбиват на гъст и пухкав крем. Добавят се жълтъците, един по един, като след всеки сместа се разбива добре, докато се усвои жълтъкът. Брашното се пресява с нишестето и бакпулвера. Добавят се солта и ванилията.
Брашняната смес се добавя постепенно в маслената и се оформя меко тесто на топка. Увива се във фолио и се оставя в хладилника за час да се стегне.
При готовност тестото се разточва на хартия за печене на около 3 мм дебелина и се изрязват с формичка по желание бисквитки.
Пекат се в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 10 мин. Не трябва да покафеняват, но и кафяви са вкусни.
След изваждане се охлаждат в тавата. Слепят се с готово дулсе де лече. Продава с в руските магазини. Слепените сладки се овалват в кокосово брашно.
Маслените бисквитки Алфахорес са готови.
Рецептата е адаптирана от списание Меню.
Коментари