Начин на приготвяне
Този ликьор е неповторим по вкус и по вид. Аз го приготвям в 3-литров буркан. Ето как:
Първо сипвам в буркана ракията, след което слагам 1 кафена чашка захар и толкова ягоди, след това следващите плодове - от всички плодове до есента.
По-едрите /ябълки, круши, дюли, пъпеш/ нарязвам на парченца. Накрая слагам 1-2 мандаринки на резенчета, както и един портокал и лимон.
Правилото е: чашка плод - чашка захар. Ракията трябва винаги да покрива плодовете, най малко два пръста. От време на време се разбърква, за да се стопява захарта.
Държи се на тъмно и хладно. След последният плод се слага виното. След 10 дни ликьорът е готов за консумация.
Ликьорът се поднася в широка чашка с кубче лед и с малка лъжичка, заради парченцата плодове.