Начин на приготвяне
Разбивате с миксер захарта и зехтина и след това поетапно към полученото влагате, яйцата, ванилията и млякото. Към тази смес слагате брашното, содата, какаото и бакпулвера, които сте пресели предварително.
Разбърквате добре и прехвърляте сместа в намаслена и набрашнена тава. Печете около час или до суха клечка. След това оставяте изпечения блат да поизстине и го разрязвате на две. При нужда го заравнявате на места.
След това се захващате с крема. За целта разбивате сметаната и пудрата захар с вилица. Добавяте малко малини и разбърквате. Половината от крема нанасяте върху единия блат, а отгоре поставяте втория блат.
Отново покриваме с крем и аранжирате с малини. Нужно е сладкишът да остане на хладно за известно време, преди да се консумира.