Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста със скариди

Паста със скариди

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Паста със скариди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Вкусът на Италия се усеща във всяка хапка от тази ароматна паста"

Необходими Продукти

  • скариди - 200 г
  • паста - 400 г спагети или фетучини по избор
  • домати - 2 броя
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • вино - 1/2 ч.ч. бяло
  • магданоз - за поръсване
  • зехтин - 4 с.л.
  • босилек - 1 ч.л. сух
  • лимони - сокът на 1 цитрус
  • сол
  • черен пипер - по желание
  • сирене - настърган пармезан за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скаридите и ги сложете да се задушават с малко сол в сгорещеното масло. През това време нарежете доматите на едри парчета и ги наредете на разстояние един от друг в леко намазана със зехтин тава. Полейте всяко доматче с капки зехтин и ги сложете да се запекат леко в силна фурна.

Щом скаридите омекнат долейте бялото вино и щом кипне, ги махнете от котлона. Добавете накълцан магданоз и сух босилек по желание. Сварете пастата според указанията на опаковката. Отцедете я и разпределете в две чинии.

Сложете част от скаридите със соса, объркайте леко и овкусете с лимонов сок, разбъркан с малко зехтин. Във всяка чиния разпределете от запечените доматчета. По желание добавете черен пипер и настържете пармезан отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка: