Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста с панирани скариди и сос Холандез

Паста с панирани скариди и сос Холандез

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1752k9788845
Паста с панирани скариди и сос Холандез
Снимка: Evgenia
1 / 3
11/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3
"Ако се чудите как се прави най-вкусната паста, заповядайте директно рецептата за нея"

Необходими Продукти

  • паста - 200 грама спагети (Barilla)
  • скариди - около 600 г
  • За панировката на скаридите
  • прясно мляко - 100 мл
  • оризово брашно - 60 г
  • яйца - 1 брой
  • сол
  • За овалване на скаридите
  • оризово брашно - 30 г
  • черен пипер
  • сол
  • олио - за пържене
  • Продукти за соса Холандез
  • жълтъци - 2 бр.
  • масло - 80 г
  • бяло вино - 2 с.л.
  • куркума
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме скаридите.

Приготвяме панировка от оризовото брашно, прясното мляко, яйцето и сол на вкус.

Овалваме скаридите преди да ги изпържим в сухите съставки от оризово брашно, черен пипер и сол, а после и в панировката. Пържим до златист цвят.

За соса Холандез разбиваме жълтъците на водна баня. На слаб огън при непрекъснато бъркане на жълтъците се добавят маслото, бялото вино, сока от лимон и подправките, за да не се пресекат жълтъците.

Пастата сваряваме във вряща, подсолена вода за около 20 минути. След като се свари я отцеждаме.

Поднасяме спагетите с панираните скариди и готовия сос Холандез.

Пастата с панирани скариди и сос Холандез е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: