Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Различен крем карамел

Различен крем карамел

Различен крем карамел
Снимка: цветослава киркова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Кой не обича крем карамел? Подготвили сме ви един по-различен крем, който е не само вкусен, но и грабва окото"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилена захар - 1 бр.
  • захар - 3 с.л. за карамела
  • пандишпанени изрезки - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и добавете млякото и ванилената захар. Карамелизирайте захарта, като накрая добавите 1 с.л. вода.

Изсипете карамела в кексова форма (аз ползвах силиконова). Сипете яйчената смес и подредете парчетата пандишпан.

Печете на водна баня за около 50 мин. на 160 градуса.

Внимавайте водата в съда да не завира, а ако това се случи, добавете малко студена вода.

Охладения крем карамел обърнете в подходяща чиния.

Различният крем карамел е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мая
Мая
много вкусно става и с 3-4 кроасана със шоколад или друг пълнеж които се нарязват на колелца
11.02.2016 22:41
2
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Правила съм го и със козунак,също става хубаво
11.02.2016 18:26
1