Маслени кашкавалки с едно яйце

12/02/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф122866426927
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо925
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стапяме маслото (може в микровълнова фурна). Към разтопеното, но не горещо масло, прибавяме яйцето и разбиваме до хомогенност.

От тази смес отделяме в отделна купичка 3 с.л. и прибавяме 1 с.л. вода. Оставяме настрани, ще използваме за намазване на кашкавалките преди печене.

Продължаваме да приготвяме тестото, като към яйцето и маслото добавяме 100 г настърган ситно кашкавал, киселото мляко, щипка сол и 1 ч.л. бакпулвер.

Смесваме добре и с брашното, което добавяме лъжица по лъжица, замесваме тесто. Включваме фурната да загрява на 180 г и започваме да правим кашкавалките.

Разточваме тестото на кора, с дебелина приблизително 5 мм и изрязваме формички. Изрезките тесто отново събираме на топка, разточваме и изрязваме и така с цялото тесто.

Подреждаме кашкавалките в тава, покрита с намазана с мазнина хартия за печене. Всяка кашкавалка мажем отгоре с отделеното яйце и поръсваме със сусам.

Слагаме в загрятата фурна и печем до готовност, приблизително 15 минути, докато придобият златист цвят и приятен аромат.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар