Начин на приготвяне
Пресяваме брашното. Разбиваме яйцето в малка купа. Добавяме захарта, солта и пак разбиваме.
В 4 с.л. кисело мляко слагаме содата за хляб да шупне. Млякото и него прибавяме после при яйчената смес. Най-накрая слагаме брашното и разбъркваме сместа с лъжица.
Сипваме олио в тиган да се сгорещи. След това намаляваме котлона с една степен. Със супена лъжица гребем от сместа, която сме забъркали. Слагаме от кашата в горещото олио и пържим.
Кашата е по-гъста от палачинкова, прилича на кексова. Внимателно обръщаме тиганичките да се изпържат и от другата страна.
Сервираме горещи. Мажем си ги с домашно сладко от сливи или ягоди.Стават около 12 бр.
Коментари