Кадифена торта

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2157021
Кадифена торта1 / 2
14/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции12

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и солта заедно. Разбийте маслото и захарта до пухкава смес. Добавете яйцата едно по едно. Прибавете половината брашно и половината мътеница, и разбъркайте.

Добавете останалото и повторете. Разбърква се добре след всяко добавяне. На края добавете ванилията. Отделно смесете содата, оцета, какаото и боята до получаване на пяна.

Прибавете към тестото и разбърквайте с миксер до получаване на хубаво червено тесто. От тази доза се получават 3 блата в 9- инчов ринг за печене.

Печете блатовете за около 25-20 минути. Докато блатовете се охладят пригответе крема. В голяма купа разбийте крема сиренето, маслото и ванилията заедно до получаване на гладка смес.

Започнете да добавяте постепенно захарта, разбивайки с миксер на ниска степен. Трябва да се получи пухкав и въздушен крем.

Охладените блатове изрязваме внимателно във форма на сърце.

Между всеки блат слагаме от готовия крем. Сервираме с топка сладолед и гореща целувка!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: