Начин на приготвяне
Разтопете шоколада на водна баня. Разбийте маслото със захарта, добавете яйцата и постепенно прибавете брашното и какаото.
Добавете разтопения шоколад и 2 с.л. от рома. Разбъркайте.
Намазнете форма за печене и изсипете сместа. Печете в загрята на 190 градуса фурна за 30 минути, покрийте с фолио и печете още 15 минути.
Охладете за половин час и поръсете с оставащия ром. Разтопете шоколада за ганаша. Добавете маслото и сметаната, разбъркайте и изсипете върху тортата.
Изпробвайте още Виенска торта Сахер, Виенска торта с шоколад, Виенска торта, Торта Сахер, Минитортички Сахер, Виенски ролад, Виенски ябълков щрудел.