Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Мъжка торта (Солена торта с кебапчета)

Мъжка торта (Солена торта с кебапчета)

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
07/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Само за мъже и почитатели на солените торти. Тази мъжка торта с кебапчета е нашият тотален хит. Върви с всякакъв алкохол и добра компания!"

Необходими Продукти

  • кебапчета - 20 бр. (1.400 кг)
  • картофи - 500 - 600 г сварени
  • масло - 30 г
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • рикота - 300 г
  • яйца - 3 бр.
  • чушки - 2 печени червени
  • копър
  • гъби - 150 г
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си форма с диаметър 24 см. Полуразмразените кебапчета ги нарежете (на половина) и наредете една част от тях, изправени във форма за торти.

Сварените картофи намачкайте, добавете маслото, сол и черен пипер на вкус и нарязания магданоз.

Разбийте яйцата с 2 с.л. заквасена сметана и ги прибавете към рикотата. Посолете и добавете нарязания копър. Разбъркайте добре.

На дъното на формата наредете парченца от кебапчета (около 1 см, с рязаното нагоре).

Изсипете 1/2 от картофената смес. Отгоре наредете лентички от печените чушки.

Покрийте с рикотата и отгоре наредете останалите парченца от кебапчетата. Изсипете другата половина картофи и заравнете добре.

В малко масло задушете гъбите, нарязани на филийки и ги подредете върху картофения пласт.

Запечете във фурната на 200 градуса около 1 час (не съм засичала с точност, проверявах дали са се изпекли кебапчетата).

Накрая поръсете солената торта с настърган кашкавал и върнете обратно във фурната за няколко минути, колкото да се разтопи.

Мъжката торта (Солена торта с кебапчета) е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
514
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Bistra Petrova
Bistra Petrova
Стахотно изглежда и смятам да я правя, но защо е пропусната сметаната в рецептата?!
18.12.2019 17:59
Dinko Ivanov
Dinko Ivanov
какво е това резятка , защо се исползват чуздици в булгарския език
17.11.2019 01:19
1
Деси Накова
Деси Накова
Рецептата е страхотна и се получи много сполучлива!
Благодаря!
Опитах да кача снимки,но не ми позволи заради недостиг на паме
27.02.2019 12:54
6
1
Геновева
Геновева
Супер рецепта... мисля да я пробвам Браво
14.02.2019 10:10
1
1
miro.borisov82@abv.bg
miro.borisov82@abv.bg
защо прекипява -може би от гъбите са в повече (незнам)
11.08.2018 03:06
1
1
Йозлям Кадирова
Йозлям Кадирова
Много добре изглежда. Браво!
Определено си я записвам, със сигурност ще се пробва.
25.05.2018 18:11
2
2
Gergana Tsvetanova
Gergana Tsvetanova
Красива е,предполагам и вкусна!
22.05.2018 17:35
3
1
Megi
Megi
zna4i.. kebap4etata da sa surovi i poluzamrazeni,taka li Dobrinka.. ???
10.02.2016 19:52
5
1
1
Покажи всички подкоментари
Добринка Петкова
Добринка Петкова
Благодаря ви!Радвам се,че моето предложение ви харесва!
17.12.2015 12:49
6
1
Стан Ой
Стан Ой
Взе ми акъла с тази торта!
17.12.2015 12:29
11
2