Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Сусамени питки

Сусамени питки

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Сусамени питки
Снимка: Джемиле Чешлиева
6 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 145 мл
  • вода - 145 мл
  • захар - 12 г
  • сол - 12 г
  • мая - 17 г жива
  • олио - 30 мл
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти (без маслото и сусама) се замесва тесто. Оставя се да втаса 2 часа.

След това тестото се разделя на 6 парчета. Всяко парче се раздръпва леко, слага се вътре масло и се оформя питка.

Нареждат се в тава, покрита с хартия. Намазват се с разбит жълтък, смесен с олио, и се поръсват със сусам.

Пекат се питките в загрята фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Пламена Тодорова
Пламена Тодорова
Супер рецепта дори за тези, които не са спец в тестените изделия. И маслото дава страхотен вкус.
05.12.2018 15:47
Илияна Димова
Илияна Димова
Станаха много вкусни, мекички и ароматни , топлички поръсени със сол самардала , вкусотия
17.02.2016 09:24
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Интересно ми е как изглежда вътре питката като има парче масло? Ако има снимка на разчупена няма да е лошо.:)
16.02.2016 12:16
1
1
1
Покажи всички подкоментари