Начин на приготвяне
С изброените продукти замесвам тесто, което деля на 2 еднакви топки и 1 по-малка топчица за оформяне центъра на питката.
От двете големи топки всяка разделям на 2 (получават се 4 еднакви топки). Две от тях разточвам на правоъгълни кори, които мажа с масло и поръсвам с топено сирене и малко краве сирене. Навивам ги на 2 рула, от другите 2 разточвам 2 кори и готовите рула слагам по средата им, отстрани нарязвам на тесни ленти както съм показала на снимката и оплитам, като редя наляво и надясно.
Готовите плетеници се поставят в тава с хартия за печене. От по-малката топчица разточвам малка кора, която мажа с масло и завивам на тънко руло. Разрязвам го на 2 и усуквам. Мажа питката с жълтък, малко мляко и олио и пека в загрята фурна до готовност.
Коментари