Баница с юфка

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Баница с юфка
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Тази е солена, но винаги може да я направите и сладка"

Необходими Продукти

  • за плънката
  • юфка - 1 пакет
  • сирене - 400 г
  • магданоз - 1 стръкче
  • за тестото
  • брашно - колкото поеме
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • прясно мляко - 1 в.ч.
  • олио - 1/2 в.ч.
  • сол - 1 б.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето се натрошава и се добавя накълцан магданоз. Оставя се настрани.

В отделна купа се прави кладенче от брашно. Слагат се сода, яйца, мляко, сол и олио и се разбъркват. Замесва се меко тесто и се оставя да отдъхне за известно време.

През това време се разчепква юфката и се вари до готовност.

Тестото се разточва на тънки кори. Поръсват се със сирене и юфка. Увиват се на руло.

Нареждат се в намазнена тава, като се започне от външната към вътрешната страна. Баницата се намазва с разбит жълтък и се пече във фурна на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: