Начин на приготвяне
Започнете със смазката за корите, в затопленото мляко добавете захарта и маята, разбъркайте. Добавете разбитите с вилица яйца, олиото и пресятото брашно, разбъркайте с миксер до гладка и плътна палачинкова смес, оставете настрани.
За плънката смесете натрошеното сирене и разбитите с вилица яйца, разбъркайте внимателно.
Започнете с оформянето на баницата със сирене, като вземете 1 лист от корите и намажете с помощта на четка със смазка, поставете втора кора отгоре и отново намазвате със сместа.
Поставете трета кора, намажете я със смес и поръсете с плънка, подвийте леко краищата, да не изтече плънката, и навийте на руло.
Намажете правоъгълна тава с олио и поставете рулото в нея, така процедирате с всичките кори. Намажете оформената баница със смазка отгоре и поставете тавата в предварително нагрята на 220 градуса фурна до златист цвят за около 35 минути.
Извадете тавата и леко с пръсти напръскайте баницата с вода, завийте с чиста кърпа да се задуши за 10 минути, нарежете на парчета и сервирайте топла.
Опитай и другите ни предложения за баница с готови кори, баница със спанак или тази вкусна баница с извара.
Коментари