Ароматни картофки с наденички

RenkataRenkata
Чирак
41
263
80
190
17/02/2016
"Лесно, бързо и вкусно - класическа вечеря аламинут!"
Приготвяне7 мин.
Готвене60 мин.
Общо67 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
33 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо96 711
  • Преглеждания за месеца305
  • Преглеждания за седмицата35
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена33

Необходими Съставки

  • картофи - 10 бр.
  • наденица - 1 бр
  • олио - масло
  • сол
  • червен пипер
  • чибрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите, измиваме ги, нарязваме ги на дълго. Слагаме ги в йенско стъкло, овкусяваме ги със сол, червен пипер, чубрица и мазнина.

Доливаме топла вода и ги слагаме в предварително загрята фурна.

Печем до зачервяване на картофите и слагаме наденицата. Печем я от двете страни.

Ароматът на ястието идва най-вече от червения пипер и чубрицата, не толкова от самата наденица.

Може да сложите и някакъв колбас към печените картофи, вкусът е същият.

Емайлирана овална тава с дръжки и капак-9%
Приготвяй си тази рецепта с:
Емайлирана овална тава с дръжки и капак
30.00 лв.
27.20 лв.
Виж ››

Приготвяйте любимите си ястия лесно, удобно и здравословно с нашата емайлирана овална тава. Изработена от висококачествени материали, тя ще бъде новото бижу във вашата кухня. Има удобни дръжки и капак. Овалната тава е мечтата на всяка фурна.

Рейтинг

5 5
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Боряна Иванова Котенко
Добре, че нацелих тази рецепта. Нямах наденички. Имах картофи и останало бяло месо от пиле на грил. Само, че вместо чубрица използвах мащерка. Комбинацията се получи. Още една вечеря беше осигурена. Благодаря Ви!
0
0
Svetlozar Kozhuharov
Svetlozar Kozhuharov
07.11.2017 18:36
Йенското стъкло трябва ли да се затвори с капак или се оставя открито?
0
0
Фати Камберова
Много апетитно. Поздравления!
3
0