Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кренвиршки»Наденички в бутертесто

Наденички в бутертесто

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Наденички в бутертесто
Снимка: Храна за Душата
1 / 3с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Това не са просто наденички в бутер тесто - това са невероятно вкусни банички."

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 пакет
  • наденички - 4 бр. Свински
  • чедър - 6 - 7 слайса
  • горчица - 2 - 3 с.л.
  • ябълки - 1 - 2 бр.
  • масло - 30 г.
  • захар - 1 с.л.
  • мащерка - 6 - 7 стръка
  • яйца - 1 бр.
  • сусам - 30 г
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и почистете вътрешността на ябълките. Нарежете ги на кубчета.

Запържете наденичките в силно загрят тиган. Когато станат златисти, ги извадете и задушете ябълките в същия тиган.

Добавете захарта и листата прясна мащерка. Овкусете с черен пипер и сол и оставете ябълките, да се карамелизират.

Нарежете наденичките на еднакви парчета от по 5-6 см. Нарежете листовете бутертесто на правоъгълници.

Увийте всяко парченце наденичка в слайс сирене чедър. Намажете правоъгълниците бутертесто с горчица. Сипете лъжица от ябълковата смес и поставете отгоре наденичка. Добавете стръкче прясна мащерка и завийте на руло.

Подредете рулцата в тава с лист хартия за печене. Намажете с разбит жълтък и поръсете със сусам.

Изпечете баничките в предварително загрята фурна на 220°C за 12-15 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария
Мария
много ми беше вкусно.
07.10.2019 16:24