Начин на приготвяне
Разбийте белтъите съцс захарта до побеляване, прибавете разбитите жълтъци и смесете.
Добавете брашното и разбъркайте до получаване на кексово тесто.
Разделете сместа на две части и изпечете два блата в тавичка с незалепващо покритие.
Напоете блатовете, още топли, с част от сока от ананасовия компота. Направете крем от сметаната, като я разбиете с миксер.
Намажете двата блата с крема и сглобете тортата.
Направете желатина по указания на пакета начин. Добавете 3-4 супени лъжици от сока от ананасовия компот.
Украсете тортата с плодовете, нарязани на подходящи парчета и залейте с желатина.
Аранжирайте плодовата торта с лимонова коричка и кокосови стърготини.
Екзотичната торта е готова.