Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Лесна и бърза баница

Лесна и бърза баница

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Лесна и бърза баница
Снимка: Рая Андонова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет, за баница
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • кисело мляко - 200 - 250 г
  • прясно мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • сирене - натрошено
  • олио - 1/3 к.ч.
  • сол - 1 щ.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата. Добавя се киселото мляко, а след това натрошеното сирене и се разбърква.

Налива се олиото и се добавят солта и содата. Най-накрая се слага и прясното мляко. Всичко се разбърква добре.

В намазнена с олио тава се слага един лист от корите, а след това върху него още един, напреки на първия. Всеки следващ лист се нагъва на хармоника и така се подреждат в тавата.

След това се залива със сместа и с лъжица се разнася по всички кори. Пече се на 170 градуса на долен реотан, докато вече не се вижда течност върху корите.

След това се пече и отгоре, и отдолу до готовност на корите. Когато баницата е готова, се изважда. След това или се напръсква леко с вода и се покрива с кърпа, или се обръща отгоре друга тава (парата ще овлажни баницата).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: