Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Лесна баница с извара и яйца

Лесна баница с извара и яйца

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Лесна баница с извара и яйца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
"Класически баници с извара, които се приготвят за нула време, а как ухаят само"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет
  • извара - 300 гр.
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 50 мл.
  • олио - 5 мл.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясно солената извара се подправя с прясно мляко, дребно нарязан магданоз, и яйца. Всичко се омесва добре, но трябва да се внимава плънката да не е течна, тъй като в такъв случай баницата ще остане тестена.

Тавата в която ще се пече се намазва с олио и поръсва с брашно. Между всяка кора се поръсва от плънката, като завършва с кора. Най - горната кора и по краищата се напръсква с горещо олио.

Пече се на умерена фурна до зачервяване.

След изваждането се напръсква с вода и се задушава за няколко минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка: