Бяло негърче

Adriyana - AdiAdriyana - Adi
Чирак
105478130
Бяло негърче
Снимка: Лидия - Гери
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 1 бр
  • мляко - 300 г
  • захар - 1 o 1/2 ч.ч
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • олио - 150 мл
  • За глазурата
  • какао - 1 пакетче
  • захар - 4 с.л.
  • прясно мляко - 50 мл
  • масло - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме съставките за блата с вилица, не с миксер. Печем на 180 градуса до готовност.

Когато изстине, блатът се нарязва и пробожда с вилица.

Глазурата се затопля до завиране и се залива блатът.

Какаото в блата е малко - затова е по-светъл, заради което го наричам бяло негърче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
И двата варианта ми харесват,а и щом има шоколадова глазура...
20.02.2016 12:31
Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
От скоро го правя но много добре се получава - не слагам много какао в блата затова го кръстих - бяло ;)
20.02.2016 12:28
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много го обичам този сладкиш
20.02.2016 12:25