Начин на приготвяне
Първо се приготвя черешовият пълнеж. За целта поръсете обезкостените череши със захарта и ги запечете в загрята на 230 градуса фурна около 10 минути. Разбърквайте ги често. Оставете да се охладят. За да приготвите кафявата част на браунито разбийте захарта с мекото масло.
Едно по едно се прибавят яйцата и какаото. Смесете бакпулвера с брашното и ги пресейте. Добавете ги към горната смес, като разбърквате с дървена бъркалка до пълно хомогенизиране. Сипете есенцията и разпределете сместа в тава, която предварително сте покрили с хартия за печене.
За приготвянето на светлата част трябва да смесите всички сирена със захарта и да ги разбиете на крем. Добавете яйцето, ванилия и разбъркайте. Следва сглобяването на десерта, като за целта върху кафявата част се слага светлата и накрая се завършва с черешите.
С помощта на малко шишче направете мраморен ефект. Чийзкейкът се пече в загрята на 180 градуса фурна за 45 минути. Извадете го от фурната и го оставете да се охлади за един част. След това го приберете в хладилника за още част.
Нарежете охладения десерт на квадрати. Следва приготвянето на заливката. Разтопете шоколада и маслото в микровълнова или на водна баня. Напръскайте квадратите.