Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Домашна паста със сос от тиква и горгонзола

Домашна паста със сос от тиква и горгонзола

МарияМария
Новак
27207108
Домашна паста със сос от тиква и горгонзола
Снимка: Мария
8 / 15
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • Продукти за пастата
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 100 г
  • сол - на вкус
  • подправки - по желание и да се оцвети
  • Продукти за соса
  • тиква - 200 - 250 г жълта
  • горгонзола - 100 г сирене или друго синьо сирене
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 2 - 3 с.л. или зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От яйцето и брашното се получава твърдо и много еластично тесто. Последното размесване направих с намаслени ръце.

Пастата я разточих на ръка и ще онагледя с малко снимки. Оставя се да изпръхне и след това се вари до готовност за няколко минути.

Пастата не се слепва и на следващия ден е като току-що сварена.

Сосът се приготвя, като лукът и чесънът се задушават в мазнината и водата, добавя се тиквата, нарязана на кубчета (дребни) и се вари, докато омекне. При нужда се добавя вода.

Когато тиквата е готова, се добавя сиренето за кратко, след което се гарнира с предварително сварената паста.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: