Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Неаполитански омлет със спагети

Неаполитански омлет със спагети

Неаполитански омлет със спагети
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
"А пък в Неапол да видите как го правят омлета - със спагети и е страхотен"

Необходими Продукти

  • спагети - 300 г
  • лютеница - 2 с.л.
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 5 бр.
  • сирене - 100 г
  • кренвирши - 1 бр.
  • олио - за намазване
  • сол - на вкус
  • маслини - 4 бр.
  • краставици - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • магданоз - 2 стръка пресен
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя омлетът. Разбиваме яйцата със щипка сол и черен пипер. Добавя се натрошено сирене и кренвиршът, нарязан на ситно.

Сипваме в тавичка върху хартия за печене и печем в загрята фурна 180 градуса около 20 минути. През това време спагетите се варят в подсолена вода, после се отцеждат.

Изважда се омлетът от фурната. Отгоре се намазва с лютеницата и се разпределят сварените спагети. Поръсваме с настърган кашкавал и връщаме да се запече само отгоре, колкото да се разтече кашкавалът.

Изважда се в чиния, като се маха хартията. Украсява се със маслинки, резенчета домати, краставици и магданоз.

Вкусно и красиво!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Страхотно, Вили! Ще го опитам! Рецептата е много добра!
21.02.2016 18:41