Начин на приготвяне
Сипваме в тиган олиото и запържваме накълцания на ситно лук и нарязаните на малки парчета кренвирш и маслини. Спагетите трябва да са предварително сварени (обикновено варя цял пакет и ги разделям на 2-3 различни ястия, защото са ни много иначе).
Разбъркваме хубаво яйцата с водата и солта. Към леко запържените продукти сипваме доматения сок и след около минута добавяме спагетите.
С дървена лопатка разбъркваме добре, след което сипваме сместа от яйца, вода и сол и разбъркваме хубаво всичко. Рендосваме отгоре кашкавала, слагаме капак и оставяме на котлона за 8-10 минути докато се стегне добре.
Лошото е, че не може да се прехвърли цял в чиния, защото обикновено се захваща на тигана, но е изключително ароматен и докато е топъл се изяжда и така. Отгоре поръсвам с една щипка риган.
Коментари