Начин на приготвяне
Първо се пече блатът. Разбиваме яйцата със захарта, добавяме киселото мляко, брашното с бакпулвера и разбъркваме добре.
Сипва се в широка намаслена и набрашнена тава и печем блат за 20 минути на 180 градуса. Изважда се и се изрязва с размера на готовите блатове.
Приготвя се крем малина. Загряваме 500 мл прясно мляко. подсладено с 5 с.л. захар. Разбърква се нишестето с малко вода и сипваме в прясното мляко. Бърка се, докато сгъсти.
Сваля се и добавям половин пакетче масло. Разбърква се и оставяме да се охлади. В купа сипваме 400 мл студено прясно мляко и крем ванилия на прах.
Разбива се с миксер за 3 минути е готово. Настъргва се бананът и разбъркваме с ваниловия крем. В поднос поставяме един готов блат и сиропирам леко с четка.
Намазва се тънко със сладко от ягоди и с част от ваниловия крем. Вторият блат е домашно приготвеният, сиропиран и намазан с малиновия крем.
Следва вторият готов блат, сиропиран и намазан с ванилов крем и накрая-последният блат. Цялата торта се измазва с крем малина и оставяме в хладилника да стегне.
В купа се разбива 200 мл сладка сметана и смесваме с 2 с.л. шоколад за украса. Приготвя се ганаш за покритие на тортата. Останалата сметана се загрява, сипва се останалият шоколад и бъркаме, докато се разтопи.
Снема се и разбъркваме с останалото масло. Охлажда се добре. Заливаме тортата, посипваме страните с орехи и оставяме да се охлади.
Сипва се разбитата с шоколад сметана в пош с накрайник звезда и шприцоваме украсата. Накрая се поръсва с звездички и поставяме бонбоните малинки. Вкусна и цветна тортичка за една принцеса! ! !