Начин на приготвяне
Почистете и сварете картофите, отцедете ги добре и оставете да се охладят, след което пасирайте или рендосайте на ренде.
Сложете ги в купа и добавете 1 с.л. брашно, нарязан на дребно лук, яйцата, подправките и натрошеното сирене. Загасете содата в киселото мляко и ги прибавете.
Омесете добре всичко до хомогенна картофена смес. Ако ви е необходимо, добавете още малко брашно, трябва да се получи стегната смес от която да може да оформите стегнати хубави кюфтета.
Оставете в хладилник за 1 час. Сложете в чиния останалото брашно и галетата, разбъркайте.
Оформете с ръце картофени кюфтенца със приблизително еднаква големина и всяко оваляйте в сухата смес.
Изпържете в загрято олио на средна температура, като ги обръщате от двете страни до златисто.
Коментари