Начин на приготвяне
Омесва се гъсто тесто от смачканите варени картофи, пилешкото, яйцата и подправките, добавя се брашно на око, за да стане почти като тесто.
С помощта на лъжица се загребва от сместа и се оформят кюфтета - по-сплескани, да не са кашкави отвътре, а добре опържени.
В купичка се налива вода, за да се мокрят ръцете, преди да се оформят кюфтета, след това се овалват в брашно, царевично или по ваш вкус. Пържат се на слаб огън до покяфеняване.
Съвет: Трябва да плуват в олио, затова изберете подходящ съд.
При пърженето поливайте картофените кюфте с олио отгоре с помощта на лъжица.
Така правя, за да не се разпадне самото кюфте с пиле при обръщането му.
Трябва да се стегне отгоре и като го обърне, няма да се разпадне.
Моето дете много ги харесва, със сигурност и вашите малки и пораснали деца ще одобрят тези картофени кюфтета с пиле. Да ви е сладко!