Начин на приготвяне
Празът се нарязва на дребно и се задушава в малко мазнина. Когато поомекне, към него се прибавят надребнените гъби. Овкусява се с подправките и се готви на умерен огън, докато гъбите изменят цвета си.
В правоъгълна тава се разпъва хартия за печене и се намазва леко със зехтин и малко заквасена сметана. Вземат се три листа от корите, намазват с леко с мазнина и по дължина се слага малко от плънката. Завива се на руло, което се подрежда в тавата.
По същия начин се процедира до изчерпване на продуктите. Когато корите напълно покрият тавата, се мажат хубаво отгоре със заквасена сметана. Баницата се слага в загрята на 170-180 градуса фурна и се пече до готовност.
След като се извади, може леко да се напръска с вода и да се завие за кратко с кърпа. Или да се обърне друга тава върху нея. После се реже на квадратчета и се сервира.