Пълнени гъби с кашкавал и топено сирене

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
961
2061
5
07/03/2016
"Тези гъбки можете да си ги хапвате както като основно ястие, така и като мезе"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 467
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и отстранете пънчетата им. Намажете тавата, в която ще печете, с лъжичка масло, наредете в нея шапките на гъбите и във всяка сложете по малко парче кашкавал.

Нарежете пънчетата на ситно и ги изпържете в останалото масло до златисто.

Намалете котлона на средна температура и сипете сметаната, добавете топеното сирене и подправете. Разбъркайте сместа до разтваряне на сиренето и махнете от котлона.

С получената сметанова смес напълнете гъбите и останалото сипете около тях.

Печете в загрята фурна на 180 градуса 40 мин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Гергана  Георгиева
Ей така най-ги харесвам! Понякога в плънката запържвам и наситнено на дребно беконче заедно с пънчетата.
2
0