Начин на приготвяне
Блатът се приготвя, като първо се разбиват яйцата със захарта до побеляване. Маслото се разтопява и след като леко изстине, се смесва с меда. Разбърква се добре, след което се добавя и сметаната. Трябва да се получи гладка смес.
Добавя се към яйцата. Накрая се изсипва пресятото с бакпулвера брашно. Готовото тесто се изсипва във форма за торта с диаметър 22 см, покрита с хартия за печене. Слага се в предварително загрята на 190 градуса фурна и се пече до готовност. След като блатът изстине, се разрязва на 3 части.
Сметаната се разбива с пудрата захар около 10-15 минути. С нея се маже обилно между блатовете и върху сглобената торта. Слага се за 2 часа в хладилника.
След това отстрани се панира с филирания бадем. Отгоре се украсява с коктейлни череши. Прибира се за още няколко часа в хладилника.