Сметанова торта Колибри

Иван ПауновИван Паунов
Чирак
721k128453
Сметанова торта Колибри
Снимка: Иван Паунов
1 / 2с Видео
02/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Фантастична торта Колибри, подходяща за всеки специален повод."

Необходими Продукти

  • За блата
  • банани - 2 добре узрели
  • ананас - 120 г от консерва
  • сок от ананас - 50 мо от консервата
  • захар - 160 г
  • сода бикарбонат - 7 г
  • ванилова захар - 30 г
  • канела - 2 г на прах
  • сол - 1 щ.
  • яйца - 4 бр.
  • орехи - 144 г
  • брашно - 380
  • За крема
  • крема сирене - 400 г
  • ванилова захар - 30 г или 100 гр. пудра захар
  • краве масло - 130 г меко
  • сладкарска сметана - 400 мл 30% или повече
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме орехите и ги начукваме. Намачкваме бананите за тортата. Ананаса нарязваме на малки кубчета и заедно със сока, го добавяме към бананите. Прибавяме олиото и пасираме за кратко с пасатора.

Счукваме яйцата и разбъркваме на ръка. Смесваме в отделен съд всички нужни сухи подправки за блата. После изсипваме и плодовата смес. Може да разбъркаме и с миксер.

Полученото тесто изсипваме в ринг с диаметър от 24 см, под който сме приготвили лист хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 160 градуса за 40 мин.

След това покриваме с хартия за печене или алуминиево фолио и печем за още 20 минути. След изпичане го премахваме от тавичката и го оставяме да изстине за 20 минути. Разрязваме на три блата.

В дълбок съд разбиваме сметаната на пяна. После смесваме захарта с мекото масло и към него добавяме крема сиренето. На края на няколко етапа добавяме и разбитата сметана.

Щом крема стегне за час или два в хладилника, започваме да го нанасяме върху блатовете. Слагаме между трите блата и на края покриваме цялата торта със сметанов крем.

Оставяме да стегне в хладилника за 6 часа. Украсяваме с печени орехи и плодове готовата торта Колибри и можем да сервираме. Получава се невероятна торта с ананас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: