Начин на приготвяне
Изпичаме орехите и ги начукваме. Намачкваме бананите за тортата. Ананаса нарязваме на малки кубчета и заедно със сока, го добавяме към бананите. Прибавяме олиото и пасираме за кратко с пасатора.
Счукваме яйцата и разбъркваме на ръка. Смесваме в отделен съд всички нужни сухи подправки за блата. После изсипваме и плодовата смес. Може да разбъркаме и с миксер.
Полученото тесто изсипваме в ринг с диаметър от 24 см, под който сме приготвили лист хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 160 градуса за 40 мин.
След това покриваме с хартия за печене или алуминиево фолио и печем за още 20 минути. След изпичане го премахваме от тавичката и го оставяме да изстине за 20 минути. Разрязваме на три блата.
В дълбок съд разбиваме сметаната на пяна. После смесваме захарта с мекото масло и към него добавяме крема сиренето. На края на няколко етапа добавяме и разбитата сметана.
Щом крема стегне за час или два в хладилника, започваме да го нанасяме върху блатовете. Слагаме между трите блата и на края покриваме цялата торта със сметанов крем.
Оставяме да стегне в хладилника за 6 часа. Украсяваме с печени орехи и плодове готовата торта Колибри и можем да сервираме. Получава се невероятна торта с ананас.