Начин на приготвяне
В купа сложете белтъците, изсипете захарта и разбийте на твърд сняг.
Към получената смес прибавете на порции смлените орехи с галетата. Хомогенизирайте добре.
На парчета хартия за печене очертайте кръгове с диаметър 20 см.
Разпределете сместа по равно в центъра на всеки кръг и разнесете равномерно до очертанията на кръга.
Изпечете блатовете за торта един по един в предварително загрята на 180°C. фурна за 15 мин, докато покафенеят леко и не лепнат. Оставете ги на хартията да се охладят.
Разбийте маскарпонето с една супена лъжица пудра захар до гладкост.
В купа разбийте охладената сметана. Към маскарпонето прибавете на порции сметаната, разбивайки на най-ниската степен с миксера.
Ароматизирайте крема с настърганата кора на един портокал.
Сглобете ореховата торта в ринг 20 см, като между блатовете намажете щедро с крем.
Приберете сметановата торта в хладилник за 10 часа заедно с ринга.
След като се охлади добре, освободете от ринга и довършете украсяването по ваш вкус на ореховата сметанова торта.
Да ви е сладко!
Коментари