Начин на приготвяне
В тенджерка кипваме подсолена вода и слагаме макароните да се сварят. Когато са готови, отцеждаме от водата и обливаме със студена вода, за да спрем процеса на варене.
Белим морковите, целината и гъбите, измиваме и нарязваме. Слагаме да се варят в солена вода, с прибавен зехтин в нея.
Когато се сварят, изваждаме от водата (запазваме отварата) и оставяме да изстинат. Свареното пилешко месо и шунката нарязваме на кубчета и подправяме с черен пипер на вкус.
В подходящ съд разбиваме майонезата с малко от бульона, в който сме варили зеленчуците, до получаване гъстота на сос. Посоляваме при необходимост и подправяме със сок от лимон.
Половината от получения сос смесваме с всички съставки на салатата. Разпределяме в порционни чинийки.
Отгоре поливаме от останалия сос, гарнираме с нарязани домати и твърдо сварените яйца. Поръсваме по малко настърган кашкавал.