Руло от шкембе

Мария ГеоргиеваМария Георгиева
Чирак
53275158311
Руло от шкембе
Снимка: Мария Георгиева
1 / 6
11/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
190 мин.
Общо
250 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • шкембе - 500 г
  • карантия - 6 бр. черва по 50 см
  • бекон - 350 - 400 г
  • гъби - 300 г
  • моркови - 3 бр.
  • зелен лук - 1 вр.
  • чесън - 1 вр. пресен
  • магданоз
  • олио - 1 к.ч.
  • маргарин - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • подправки - 2 ч.л. универсална подправка
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • бахар
  • черен пипер - зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме шкембето с вар и го измиваме добре. Накисваме го в подкислена с оцет вода, заедно с лук, за около два-три часа. След това го измиваме добре и го разделяме с нож на три правоъгълника.

Загряваме маргарин и олио и в мазнината задушаваме надребнените лук и чесън. Добавяме рендосаните моркови и гъбите, нарязани на дребно. Слагаме и бекона. Поръсваме с подправки и оставяме настрана.

Получената плънка нанасяме върху шкембето. В двата края на всяко парче се прегъва по 1 см, (за да се задържи плънката) и се навива на руло. След това всяко руло се увива с по две черва и за завързва с конци, които в последствие се отстраняват.

На дъното на тенджера се слага чиния, а върху нея-рулата. Поливат се с топла вода и се захлупват с друга чиния. Добавят се дафиновият лист, бахарът, черният пипер на зърна. Гозбата трябва да къкри 2-3 часа или докато шкембето се сготви.

След това рулата се вадят и се притискат, за да се отстрани въздухът. Нарязват се като на снимката и се сервират.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: