Начин на приготвяне
Почистваме шкембето с вар и го измиваме добре. Накисваме го в подкислена с оцет вода, заедно с лук, за около два-три часа. След това го измиваме добре и го разделяме с нож на три правоъгълника.
Загряваме маргарин и олио и в мазнината задушаваме надребнените лук и чесън. Добавяме рендосаните моркови и гъбите, нарязани на дребно. Слагаме и бекона. Поръсваме с подправки и оставяме настрана.
Получената плънка нанасяме върху шкембето. В двата края на всяко парче се прегъва по 1 см, (за да се задържи плънката) и се навива на руло. След това всяко руло се увива с по две черва и за завързва с конци, които в последствие се отстраняват.
На дъното на тенджера се слага чиния, а върху нея-рулата. Поливат се с топла вода и се захлупват с друга чиния. Добавят се дафиновият лист, бахарът, черният пипер на зърна. Гозбата трябва да къкри 2-3 часа или докато шкембето се сготви.
След това рулата се вадят и се притискат, за да се отстрани въздухът. Нарязват се като на снимката и се сервират.