Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Шкембе с пушен бекон

Шкембе с пушен бекон

GagaGaga
Новак
7338
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Шкембе с пушен бекон
Снимка: Gaga
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4
"За всички, които обичат традиционната Шкембе чорба - вариант да опитат нещо подобно"

Необходими Продукти

  • шкембе - 900 г, варено
  • доматено пюре - 450 г
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • босилек - 8 бр., Листа
  • дафинов лист - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 стрък, листа
  • зехтин - 8 с.л.
  • пушен бекон - 150 г
  • бульон - 1 ч.ч. месен
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • пармезан - 100 г
  • лют червен пипер - 1 ч.л. натрошен
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е рецепта от Италия с оригиналното име TRIPPA ALLA ROMANA. Ако обичате шкембе чорба, ще оцените и тази гозба.

Запържете лука в олио, след това добавете нарязания бекон, натрошените чушки и готовите зеленчуци.

След няколко минути добавете нарязаното шкембе и запържете леко, след което налейте виното. Оставете да къкри за около 10 минути, след което изсипете доматеното пюре, листата босилек и дафиновия лист.

Варете на тих огън, докато шкембето стане напълно меко, като от време на време добавяте бульон. Накрая посолете на вкус и добавете настъргания пармезан, сервирайте, докато месното ястие е топло.

Приятен апетит с ястието Шкембе с пушен бекон!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: