Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени люти чушлета със сирене

Пълнени люти чушлета със сирене

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Пълнени люти чушлета със сирене
Снимка: Наталия Петрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
5
"В Италия му викат антипасто, в Испания - тапас, а при нас на Балкани чисто и просто мезе"

Необходими Продукти

  • люти чушки - около 15 бр. /едно малко бурканче, може и пресни/
  • сирене - 50 - 60 г
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • майонеза - 1 ч.л.
  • чесън
  • магданоз
  • олио - или зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се почистват като правим малка дупчица с помощта на ножче и махаме от вътре всички семенца.

В малка купа натрошаваме сиренето, слагаме млякото, майонезата, 2-3 скилидки чесън (пресован или нарязан на много ситно), щипка магданоз и 1 к.л. олио или зехтин.

С помощта на вилица хубаво разбъркваме всичко, за да не останат големи бучки сирене, след което с помощта на пош/шприц или малка лъжичка пълним чушлетата.

След като са готови, можем да ги приберем в хладилника и да съхраняваме 2-3 дни в подходящ съд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: