Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с подправки и мляко

Свински пържоли с подправки и мляко

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Свински пържоли с подправки и мляко
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вкусни свински пържоли с уникална комбинация от подправки и невероятен сос"

Необходими Продукти

  • пържоли - 4 бр. свински
  • масло - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • босилек - 1 с.л. сух
  • бульон - 1/2 кубче, телешки
  • черен пипер - смлян
  • мляко - 2 ч.ч.
  • смес от подправки
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л. смлян
  • сол - 1 ч.л.
  • лук - 2 с.л. на гранули (изсушен)
  • чесън - 2 с.л. на прах
  • кориандър - 1 с.л.
  • копър - 1 с.л. сух
  • червен пипер - 1 с.л. на люспи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подправките се смесват и объркват добре. Пържолите се овалват в сместа от подправки от двете страни.

Маслото се разтопява в голям тиган на умерена температура. Пържолите се запържват в маслото за около 7 мин. за всяка страна.

Когато са готови, се изваждат настрана. В тигана трябва да е останало след пържолите около 3 с.л. разтопено масло, ако не е се добавя.

Брашното се смесва с босилека и телешкия бульон в купа. Изсипва се в маслото и се пържи за около 2 мин.

Добавя се прясното мляко и соса се бърка и готви още 3-4 минути, докато се посгъсти.

Готовият сос се изсипва върху пържолите.

Свинските пържоли с подправки и мляко са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Забравих да допълня,че докъто се пече го покривам с фолио и 10 минути преди да го извадя го махам,за да се позачерви месото
13.03.2016 10:54
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
И аз го правяя така,само че след като запържа месото,подреждам го в тавата,заливам го с готовият сос и пека още един час.Стават много крехки и сочни
13.03.2016 10:51